Çfarë thotë Hajdin Sejdia për nxënësit sesi duhet të jenë të organizuar?

Kalimi I kohës së universitetit duke qenë të  paorganizuar mund të shtoje nivelin e stresit të panevojshëm në një mjedis që është i prirur për stres. Hajdin Sejdia gjithmonë është përpjekur për të ndihmuar studentët me organizimin e tyre drejt suksesit. Disa rregulla të rëndësishme organizative mund të rrisin produktivitetin tuaj dhe të mbajnë mendjen e shëndoshë!

Gjithmonë duhet të keni një plan ditor organizativ. Nëse ju keni një plan me të gjitha datat kryesore në të, atëherë ju mund të planifikoni në mënyrë adekuate punën tuaj, shkollën dhe orarin familjar. Sapo profesori ju tregon planin mësimor në ditën e parë të klasës ju duhet menjëherë të shkruani të gjithë datat e prezantimeve dhe testeve tuaja. Përndryshe ju do mund t`i harroni ato!

Çdo mëngjes ju duhet të kontrolloni planin ditor dhe të shqyrtojë atë që keni bërë ose do të bëni brenda 2-3 ditëve të ardhshme në mënyrë që ajo të jetë sa më e freskët në mendjen tuaj, thotë Hajdin Sejdia.

Një tjetër mjet i rëndësishëm organizativ është që gjithmonë t`i mbani gjërat në të njëjtin vend. Gjithmonë organizoni librat tuaja dhe mbani sendet e caktuara në xhepat e caktuara. Mbajini librat tuaj dhe fletoret në të njëjtin vend, kur të shkoni në shtëpi. Drejtohuni një kancelarie për të blerë fletore, lidhëse dhe të gjitha materialet që ju duhet të jetë i organizuar.

Në fillim të çdo semestri ndërtoni një dosje dhe koordinoje me planin mësimor.

Hajdin Sejdia thotë se duke mbajtur të gjitha gjërat tuaja të organizuara do të ju ndihmojë në parandalimin e harresës për dy arsye:

1. Plani juaj ditor do të ketë të gjitha datat tuaja të rëndësishme të vendosura sipas listës.

2. Ju do të dini kur njëra prej gjërave të tuaja nuk është në vendin e vet kështu që ju do të keni më pak gjasa për të harruar detyrat apo të humbisni materiale të rëndësishme.

Mos harroni, nëse ju merrni një sasi të vogël të kohës për të qëndruar të organizuar do t`i kurseni vetes shumë kohë të lirë dhe minimum harxhim kohe të panevojshëm.

Cila nga formatet e CV-së e konsideron Hajdin Sejdia si më të mirën?
Cila nga formatet e CV-së e konsideron Hajdin Sejdia si më të mirën?
11.04.2016 | 10:52
Forma e CV-sëKur filloni të shkruani CV-në tuaj juve ju duhet të vendosni se cilën prej dy formateve do të ishte më mirë për ju. Hajdin
Çfarë thotë Hajdin Sejdia për nxënësit sesi duhet të jenë të organizuar?
Çfarë thotë Hajdin Sejdia për nxënësit sesi duhet të jenë të organizuar?
05.04.2016 | 01:54
Kalimi I kohës së universitetit duke qenë të  paorganizuar mund të shtoje nivelin e stresit të panevojshëm në një mjedis që është i prirur
Hajdin Sejdia - Si ta rinovoni biznesin tuaj të vogël
Hajdin Sejdia - Si ta rinovoni biznesin tuaj të vogël
29.03.2016 | 02:43
Drejtimi i një biznesi të ri të vogël është shumë emocionuese. Klientë të rinj, shitjet e reja janë rezervuar, zona të reja të hapura për