Hajdin Sejdia - Si ta rinovoni biznesin tuaj të vogël

Hajdin Sejdia thotë së drejtimi i një biznesi të ri të vogël është shumë emocionuese. Klientë të rinj, shitjet e reja janë rezervuar, zona të reja të hapura për aktivitetin e ri. Biznesi rritet. Pronari është i mbingarkuar, por është i gatshëm për të vënë çdo gjë në vendin e vet sepse ai është duke ndërtuar diçka me vlerë. Ndonjëherë suksesi vjen shumë shpejt n.q.s.  pronari kishte një ide të mirë kur e filloi thotë Hajdin Sejdia. Më shpesh ndodh që duhen vite pune të mëdha para se biznesi të filloje të tregoje fitimit e cila e lejon pronari të jetoje i qetë. Në çdo rast, pas disa viteve të ekzistencës, është gjithmonë koha për të bërë disa ndryshime duke ndaluar së qenëri një biznes i ri i sapo formuar.

Hajdin Sejdia thotë se biznesi duhet të vendoset në një bazë më të përshtatshme në atë kohë kur nevojat e konsumatorëve nuk po plotësohen siç duhet. Është si një kopsht, në të cilën ju i lini bimët të marrin zhvillimin që duan. Ju jeni kujdesur për to dhe ato janë rritur të mëdha dhe po mbulohen me gjelbërim. Tani, është koha për të siguruar të korrat e kulturave që ju keni rritur. Tani ju duhet t`i rrini mbi kokë, të hiqni farërat e këqija dhe të jepni një nxitje shtesë për atë që doni të mbani.

Hajdin Sejdia i ndan aktivitetet e biznesit në tri grupe:         

  • biznesi kryesor - këto aktivitete nxisin të ardhura si dhe rritjen e fitimit pa marrë shumë kohë apo burime. Këto janë ato që e mbajnë biznesin në këmbë dhe ata janë të automatizuar ose të drejtuar nga punonjësit.    

  • plani i zhvillimit - me kalimin e kohës, elementet e bizneset kryesore do të ndryshojnë dhe do të jetë e nevojshme për të zëvendësuar ato elemente. Plani i zhvillimit kërkon të ardhura dhe burime, por ata do të jenë elementet e ardhshme kryesore dhe këtu është vendi i duhur që pronari duhet të përqendrohet.       

  • biznesi periferik - këto janë elemente thelbësore të cilat nuk janë shumë të dobishme apo punë shumë e madhe, nuk arritën objektivat e zhvillimit apo thjesht diçka që pronarit nuk i pëlqen. Karakteristikë e zakonshme e këtyre aktiviteteve të biznesit është në rënie të të ardhurave. N.q.s.  biznesi nuk do të zhvillojnë këto sektorë, disa burime duhet të caktohen dhe çmimet dhe fitimet duhet të jenë të larta.

Tipike në fillimin e çdo biznesi, pasi grupohet aktivitetet i biznesit në këto tre grupe, do të ketë disa të cilat nuk përshtaten. Këto janë aktivitete pa bërthamë të cilat kanë marrë shumë kohë, por jo duke bërë ndonjë shtim të parave, zhvillimi i të cilave vazhdojnë të harxhojnë burimet dhe pa treguar ndonjë rritje apo probleme në fushën e dhënë duke bërë vetëm zhvillimin e një shume të vogël të hollash. Një nga rezultatet më të rëndësishme të rregullimit të aktiviteteve të biznesit në tre zona është për të identifikuar këta sektorë të dështuar të biznesit dhe për t`i mbyllur ato.

Nuk ka strategji tjetër organizative të cilat mund të rivendos një biznes në fillimin e vet më shpejt se ky grupim i thjeshtë dhe deponim të sektorëve të biznesit, thotë Hajdin Sejdia. Në një përpjekjeje pronari do të ketë rritur rendimentin duke ulur kostot e shpenzimit për sektorët e përfshirë, rritja të përqendrohet në fushat të cilat duhet të zhvillohen dhe të qartësohen konceptin e biznesit dhe e aktiviteteve kryesore. Sigurisht, për të arritur në pikën ku kjo strategji do të jetë efektive, biznesi duhet të ketë një moshë të caktuar dhe ndryshueshmëri. Ju duhet ta kaloni këtë gjendje nëpër vitet e para.

Cila nga formatet e CV-së e konsideron Hajdin Sejdia si më të mirën?
Cila nga formatet e CV-së e konsideron Hajdin Sejdia si më të mirën?
11.04.2016 | 10:52
Forma e CV-sëKur filloni të shkruani CV-në tuaj juve ju duhet të vendosni se cilën prej dy formateve do të ishte më mirë për ju. Hajdin
Çfarë thotë Hajdin Sejdia për nxënësit sesi duhet të jenë të organizuar?
Çfarë thotë Hajdin Sejdia për nxënësit sesi duhet të jenë të organizuar?
05.04.2016 | 01:54
Kalimi I kohës së universitetit duke qenë të  paorganizuar mund të shtoje nivelin e stresit të panevojshëm në një mjedis që është i prirur
Hajdin Sejdia - Si ta rinovoni biznesin tuaj të vogël
Hajdin Sejdia - Si ta rinovoni biznesin tuaj të vogël
29.03.2016 | 02:43
Drejtimi i një biznesi të ri të vogël është shumë emocionuese. Klientë të rinj, shitjet e reja janë rezervuar, zona të reja të hapura për