Biografia e Ajdin Sejdiut
 Ajdin Sejdiu është pronar dhe drejtues i kompanisë Sky Master Group.

Kjo kompani është e përfshirë në krijimin dhe financimin e inovacioneve teknike dhe shkencore, më synim parësor përmirësimin e cilësisë së jetës.

Shqipëria, bashkë me pjesët tjera të Ballkanit, ka pasur gjithmonë universitete me cilësi të lartë, që kanë zhvilluar hulumtime, në shumë fusha të shkencës, mjekësisë dhe teknologjisë.

Ajdin Sejdiu ka qenë nismëtari kryesor i zhvillimit të inovacioneve të prodhuara nga komuniteti shkencor në Shqipëri, pasi regjimi komunist u rrëzua rreth 25 vjet më parë dhe, përveç kësaj, jashtë Shqipërisë në Evropë, Azi dhe Lindjen e Mesme.

Sky Master Grupi është i përfshirë në teknologjitë shkencore të reja në projektet e përgjithshme tregtare, projektet e përgjithshme të ndërtimit etj.

Grupi është më tepër e përfshirë në projektet bujqësore dhe projekte të sofistikuara për mjedisin dhe industrinë minerare. Ka qenë i përfshirë në biznesin e naftës në produktet e naftës, kërkimit të naftës si dhe teknologjive të naftës që nga viti 1980 deri më sot.

Sky Master Grup përbëhet Sky Master Projektit Holding SA, një kompani grup e përfshirë në financimin e përgjithshme, projektet dhe tregtare, si dhe:

  • ALIND & Kraja SA, një kompani e zhvillimin e produkteve të reja farmaceutike, duke përfshirë vaksinat e kancerit;
  • ALIND SA, aktivitetet e të cilit përfshijnë inovacione teknike dhe projektin Bio Park.
  • Instituti Ndërkombëtar i Bio-teknologjisë mbulon inovacionet në shëndetin e njeriut, bujqësisë dhe sigurisë së ushqimit;
  • Instituti për Cilësisë dhe Integrim, duke mbuluar përparimet në shëndet dhe bujqësi.

 

Grupi zotëron shumë patenta ndërkombëtare të cilat janë të regjistruara në sektorët e mjekësisë, teknologjisë Bio Park, pastrimit të ujit dhe të energjisë alternative, disa prej të cilave kanë ngjallur interes të konsiderueshëm nga kompani të mëdha ndërkombëtare.

Ajdin Sejdiu ka qenë i përfshirë në zhvillimin ndërkombëtar, zhvillimin e projekteve financiare dhe tregtare më shumë se 30 vjet. Ai flet 18 gjuhë dhe ka marrëdhënie të shkëlqyera të biznesit dhe financave më një bazë të gjerë botëror.

Për më shumë se dy dekada Ajdin Sejdiu dhe kompanitë e tij ishin partnerët e familjeve mbretërore të Abu Dhabi. Ai ishte sponsor dhe përfaqësues i: ABB,  ElectroWatt Switzerland, General de Zo, SAE France Construction, Haliburton USA, Gerhard Industry USA, Alstom France dhe shumë kompani të tjera në mbarë botën të klasës së parë.

Gjatë karrierës së tij ai ka lidhur kontrata shumë-miliardësh dollarë, kontrata në mbarë botën për bimët desalination, digave, stacioneve të energjisë, shkrirësit alumini, rrugëve, urave, portet detare, komplekset industriale, rafineri dhe shumë të tjerë.

Ai ka zhvilluar paketën financiare për shumë projekte dhe ka trajtuar në shkallë të lartë projektet me produktet e naftës, mallrat tregtare dhe metale të të gjitha llojeve.

Si një biznesmen i pavarur që nga viti 1980 deri më tani ai ka marrë pjesë në një aktivitet të gjerë ndërkombëtare të biznesit për një periudhe prej 35 vjetësh. Që nga viti 1990 ai ishte i përfshirë kryesisht në biznes në Shqipëri dhe vende të tjera të Ballkanit, por nga 2010 ai krijoi dy institute dhe gjashtë kompani në Shqipëri për të ekzekutuar projektet e reja të inovacionit, shumë prej të cilave janë unike në botë.

Me Institutet e tij që nga viti 1980 dhe risitë e tyre të reja, ai ka pasur sukses në minimizimin e problemeve më të rëndësishme nga të cilat njerëzimi në nivel global po vuan: ujë, ushqim, energji, mjekësi.

Kompanitë e tij kanë arritur me teknologjitë e reja që ofrojnë, ushqim bio 100% dhe me mbi 16 patenta në energji alternative.

Sa i përket mjekësisë janë zgjidhur problemet e shumë sëmundjeve të cilat deri më sot kanë qenë të pashërueshme. Testet përfundimtare janë duke u përfunduar për të fituar njohje ndërkombëtare të efikasitetit të tyre për të kuruar mbi 52 lloje të sëmundjeve. Të gjitha llojet e kancerit, AIDS, leukimi, ulcerat, astma, pankreasit, veshkave, prostatës dhe të gjitha sëmundjet e frymëmarrjes, sëmundjet e lëkurës dhe mjedisin janë të mbuluara në këto produkte.

Ajdin Sejdiu është 63 vjeç dhe është i martuar me tre fëmijë.

Për të parë më shumë në lidhje me aktivitetet e korporatave, ju lutem vizitoni faqet përkatëse në internetit.